Concertagenda 2021

Let op: Dit seizoen vinden de concerten plaats om 20.00 uur27 juni – Kroon op Severijn
Tineke Steenbrink (orgel)
Lambert Colson (cornetto)
muziek van (o.a.) Castello, Frescobaldi en Benedictus a Sancte Josepho

Tineke Steenbrink is al 25 jaar verbonden aan het Severijn-orgel en steeds op zoek om alle facetten van dit prachtige orgel verschillend te belichten. Samen spelen met het carillon, een jazztrompet, de plaatselijke harmonie ‘Gaudete in Domino’ of orgel tijdens de jaarlijkse lazershow: het Severijn orgel is 370 jaar oud maar zeer bij de tijd.

Lambert Colson (1985) is toonaangevend solist en onderzoeker. Zijn kennis van het repertoire voor de cornetto en nieuwsgierigheid naar nieuwe klanken typeren hem. Hij doceert aan de conservatoria van Brussel en Utrecht en maakt vast deel uit van de projecten van Holland Baroque. Hij wordt geroemd om zijn virtuoze en cantabile spel. De cornet (zink) is een houten blaasinstrument met een mondstuk zoals op de trompet. Het instrument benadert de schoonheid van de menselijke stem en voegt zich moeiteloos in de klanken van het Severijn orgel. Colson’s spel geeft het orgel nog meer glans.


Vanwege de Covid 19 pandemie respecteren we de 1.5 meter en zijn mondkapjes verplicht.
De kaartverkoop loopt via de site van de schouwburg Cuijk, zo voldoen we aan de coronaregel van reserveerplicht.26 september – Pieter Dirksen (orgel)

muziek van; Sweelinck en het Boek van de Luikse Kruisheren (Jubileumconcert)31 oktober – Combattimento

“Frizzante” – Italiaanse en Nederlandse Barokmuziek

Let op: Wij moeten dit concert vanwege de beperkte belangstelling helaas annuleren.Alle concerten beginnen om 20.00 uur. Toegangskaarten zijn te verkrijgen via de Schouwburg in Cuijk, http://www.schouwburgcuijk.nl